Dental Centar Smile Međugorje

  • Talijanski
  • Hrvatski
  • Engleski
  • Njemački

Radno vrijeme:Mon. - Fri. - 8:00 to 20:00; Sub. 8:00-16:00
  Kontakt:+387 36 655 222

Implantologija

Tooth human implant (done in 3d graphics)

Uz pomoć dentalnih implantata, problem jednog ili više zuba koji nedostaju više ne postoji. Nedostatak svih zuba također može biti riješen implantatima koji preuzimaju ulogu nositelja i zamjenjuju korijen zuba.

Ako pacijent slijedi upute za održavanje oralne higijene i redovito posjećuje stomatologa, zubni implantati mogu trajati cijeli život.

Što je implatant?

Implantat je mali vijak od titana. Ugrađuje se u čeljust pacijenta malim kirurškim zahvatom. Implant zamjenjuje prirodni korijen zuba. Implantat može biti ugrađen u gornju i (ili) donju čeljust. Nakon nekog vremena implantat će urasti u kost i preuzeti ulogu korijena zuba. Implantat može služiti kao potpora za krunicu, most ili protezu.

Kolika je uspješnost ugradnje?

Postotak uspješnih ugradnji implantata u poliklinikama Smile iznosi 99.4 %. Uobičajena stopa uspješnosti kod ugradnje implantata u stomatologiji iznosi oko 94 % *
* izvor:
(^ Esposito M, Grusovin MG, Willings M, Coulthard P, Worthington HV (2007). “The effectiveness of immediate, early, and conventional loading of dental implants: a Cochrane systematic review of randomized controlled clinical trials”. The International Journal of Oral & Maxillofacial Implants 22 (6): 893–904.)

Da li je postupak bolan?

Postupak umetanja implantata radi se pod lokalnom anestezijom kako bi se izbjegla bol ili neugodnosti. Ipak, kao i kod svake druge operacije, tako i u ovom slučaju pacijent se može osjećati malo neugodno. No, većina bolesnika ostaje ugodno iznenađena, jer su očekivali mnogo više boli i neugodnosti.

Koje su prednosti implatanata?

Postoji nekoliko prednosti:
Trajno rješenje nakon što je stomatolog ugradio implantat, ništa drugo nije potrebno. Implantat je čvrst i robustan.
Održava zube zdravima – kada se koriste tradicionalne tehnike poput stavljanja mosta, potrebno je izbrusiti susjedne zube kako bi i oni mogu podržati most. Ugradnja implantata isključuje potrebu za brušenjem i time uništavanjem zdravih zuba.
Bolje izgleda – ako izgubite zub (uključujući krunice i korijen) smanjenje čeljusne kosti može prouzročiti starenje lica. Ugradnja implantata može zaustaviti taj proces.

Da li je životna dob prepreka za implatante?

Stariji pacijenti često misle da bi njihova dob mogla biti prepreka za umetanje implantata. Ipak, najvažniji faktor je zdravstveno stanje pacijenta, neovisno o dobi. Ako je osoba zdrava i može podnijeti vađenje zuba, može se pretpostaviti da je zdravstveno stanje dovoljno dobro za umetanje implantata. Nakon pregleda, stomatolog će vam dati savjete o tome kakav tretman je idealan za Vašu situaciju.

Da li je implatant riješenje za mene?

Ljudi kojima nedostaje jedan ili više zubi su kandidati za umetanje implantata. Jedina zapreka može biti stanje kosti u čeljusti i moguće kronične bolesti. Ipak, postoje odgovarajuća rješenja u takvim slučajevima. Vaš stomatolog je jedina osoba koja je u mogućnosti odlučiti da li ste kandidat za ugradnju implantata ili ne. Nakon CT snimke i uvida u stanje stomatolog će Vam objasniti da li možete ugraditi implantat ili prije same ugradnje treba najprije nadomjestiti kost. U nekim slučajevima ni to ne pomaže ali o svemu ćete saznati nakon pregleda i CT snimke.